Saavutettavuusseloste


Samu.fi-verkkosivujen saavutettavuusseloste

 

Tämä saavutettavuusseloste koskee SAMUn verkkosivujen www.samu.fi saavutettavuutta.

Vaihtoehtoiset asiointitavat

 

Jos et saa tarvitsemaasi tietoa SAMUn verkkosivujen kautta, voit ottaa yhteyttä SAMUn asiakaspalveluun Puh. 0295 163 800 (puhelinpalvelu kello 9.00 – 12.00 ja 13.00 – 15.00) taikka kirjaamoon sähköpostitse kirjaamo(at)samu.fi

Sivujen saavutettavuusarvio

 

Saavutettavuusarviointi on tehty itsearviointina. SAMUn verkkosivut on toteutettu WordPress-alustalle madollisimman yksinkertaisin rakentein ja niiden tekninen saavutettavuus on hyvä. Sivuilla ei ole video- tai äänitiedostoja, ja sivuilla olevat kuvat eivät sisällä merkitsevää tietosisältöä. Asiat on pyritty esittämään yksinkertaisesti.

Sivulla Muutoksenhakulautakunta/Tilastoja ja asiakirjoja on PDF-muotoisia dokumentteja, joiden saavutettavuus on huono. Niiden esittäminen muussa muodossa ei kuitenkaan ole mahdollista, tai muodostaisi kohtuuttoman rasitteen. Sivulla on käsittelyaika- ym. tilastoja eri vuosilta sekä SAMUn tulosohjaukseen liittyviä asiakirjoja. Sivulla julkaistaan vuosittain myös SAMUn toimintakertomus.

Sivulla Oikeustapauksia on mahdollisuus hakea asiasanalla ja vuosiluvulla julkaistuja oikeustapauksia. Tulokset aukeavat tekstimuodossa omalle sivulleen.

Sivuihin on integroitu Valtorin tarjoama turvalomakepalvelu, jonka saavutettavauusselosteen on laatinut Valtori.

Valvontaviranomainen

 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.  Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000