SAMU ottaa käyttöön turvalomakkeen

Turvalomakkeella voit lähettää tietoturvallisesti viestejä ja asiakirjoja lautakunnalle. Turvalomakkeelle tunnistaudut Digi- ja väestötietoviraston suomi.fi- palvelua käyttäen verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Siirrettäviä tunnistetietoja ovat nimi ja henkilötunnus.

Linkki turvalomakkeelle löytyy Muutoksenhakulautakunta/ Yhteystiedot sekä Muutoksenhakijalle/ Sähköinen asiointi -sivuilta. Pääset lomakkeelle myös tästä linkistä.

Samalla luovutaan aiemmasta menettelystä, jossa kirjaamosta pyydettyyn salattuun sähköpostiin oli mahdollista vastata tietoturvallisesti. Voit jatkossakin asioida salatulla sähköpostilla, jos sinulla on käytössäsi sähköpostin salaava ohjelmisto. Voimme yleensä kuitenkin tunnistaa sinut viestin lähettäjäksi vain, milloin sähköpostiosoite on ilmoitettu jo alkuperäisessä valitusasiakirjassa yhteystiedoksesi.

Älä käytä turvalomaketta, jos et ole itse asianosainen. Tunnistautuneen oma henkilötunnus tulostuu asiakirjoihin ja voi tulla sitä kautta asianosaisten tietoon! Asiamiesten, työnantajien  ja viranomaisten tulee käyttää salattua sähköpostia.